klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Sunday, March 13, 2011

curik-curik mnulis,

Alhamdulillah keluarga kecik Elle selamat sampai kat Jertih, Besut, Terengganu lebih kurang 2jam yang lalu. Perjalanan mengambil masa hampir/lebih 7jam.

berselisih ngan lori2 besar, lori balak mahupon kenderaan besar bukanlah sesuatu yang asing bagi Elle, tp tidak bg ayah. dbesarkan d kawasan pendalaman, tanpa jalan yang sempurna tentu tidak menjadi masalah besar bagi Elle.

tapi,.....untuk mngelak pening & mual (ntah ler da habit kot, jalan jauh je, mesti nak muntah2, alahaiiii), sepanjang perjalanan tidur lah shj. sungguh tak baik ek. tp idakler lena sangat, sbbnye dak tecikLuna ade setia d sisi.

kami bertolak dr teluk intan,Perak ke Jertih, Terengganu lebih kurang jam 2/3ptg tadik. plan asalnya ingin bertolak kul 1pm, tapi paham2 lah bila semua pak/mak sedara ada, jarang2 pl dpt btemu, dengan keremahan yang d anugerah tuk Elle, ayah & cikLuna, tentu mjadi halangan bagi kami bertolak awal. Salam mohon diri hampir 3-4kali d hulur, btolak tidak juga..Hha..

namun, syukur..'kerja besar' d Perak selamat semua nya. sepupu yang dlu nya menjadi teman bermain & btengkar kini selamat menjadi isteri, semoga kekal bahagia hingga akhir hayat lah hendaknya.

tecikLuna walau sesekali meragam, mungkin kerna penin..mungkin penat, atau kbosanan tidur. kami berehat sebentar d Gua Musang, sambil bermain ngan tecikLuna, makan bekalan yang d bawah dr kenduri kawen. juga memandikan tubuh tecikLuna..bila da segar, tentu kurang mragamnya..perjalanan pun tanpa gangguan, pemanduan pon selamat.

sungguh. ya, sungguh bertuah bawa GPS dalam pjalanan ini, jika tidak tentu sesat. takda langsung papantanda menuju ke destinasi, hanya percaya GPS shj.

ahh, cukup dlu entry ini, ingin mrebahkan badan..mluruskan sendi2 badan. rasa sengal masih bsisa, ahhh kalau lah balik nt dbelanja SPA, bertuah nya badan.

#jemput join contest anjuran Elle ye. ini link ye, http://ibulunakemarukhadiah.blogspot.com/2011/03/baby-love-mirror-contest-by-cikluna.html

2 comments:

Hidayati said...

As salam bonda. Wah bestnye dapat bercuti. Semoga selamat pergi & selamar kembali ke KL lah hendaknye. Mamy baru je close contest sleeping angel kita tu. Wah banyak keje nak buat. Mamy tak reti nak kopi paste gambar peserta kat page Rombengan CikLuna. So mamy tunggu Bonda lah ye. Till then, love u.., miss u.

Hidayati said...

Sebelum apa2, mamy nak ucap tahniah pada Bonda. Guess what.., bonda menang hadiah album dari miyyah@kertas. Pegi link kat bawah ni ye.

http://miyyahatkertas.blogspot.com/2011/03/giveaway-winner.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...