klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Thursday, February 17, 2011

cikLuna & pemahamannya.

Assalamualaikum wrb pd semua rakan bloggers.
hari ni cerita sket pasal cikLuna yea.
tentang perkembangan nya.

Ya Allah..amat miracle tau..
sejak 2-menjak ni, cikLuna rajin borak..borak ngan ibu..borak ngan bearbear..ngan baby..
laju, tak terkejar ibu.

klu 2-3bulan lepas, ibu leh paham apa yang cikLuna sebut, sbb sebut satu2, sekarang taubat, klu takde gaya tangan, kompom ibu terbabas..tak paham..laju macam ERL..

dan amat2 miracle bila,
  1. ayah bakar lilin kat meja makan nak halau lalat dan cikLuna tiba2 jerit 'API..API'..sambil tepuk tangan, nak tiup lilin..(terkejut okay ngan sebutan 'API' nya itu)
  2. bl ibu suruh, "kakak jom mandi". cikLuna teruss buat reaksi nak buka baju sambil mnuju ke bilik air.
  3. bl kuar dr bilik mandi, ibu dok cari baju nak pakai, cikLuna da berusaha nak masukkan tangan & kepala lam baju, real macam ayah pakai t'shirt.
  4. suka bcucuk tanam, sebijik cam ibu buat, cabut anak pokok cili, pindahkan kat pasu sebelah..(bangga, walau lam hati berbaur perasaan, 'alahaiii pokok cili aku..')..
  5. akan tadah tangan seperti sdg berdoa bila dengar perkataan 'amin', 'bismillah', 'alhamdulillah',. tak kira la time tuh tengah mnyusu..tengah bermain..
akan terus sabar, menemani pembesaran cikLuna.
doa ibu&ayah, semoga cikLuna membesar dengan sehat.

NotaLututkeTumitIbu: berat badan bukannya ukuran kesihatan.


belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?ini ada toturialnye.

Naaa, mencari2 hadiah tuk event ka?Klik je sini!

2 comments:

DaddyDian said...

wow.. she is growing so fast!

[ibuLUNAZAHRA] said...

DaddyDian: iya, so fast kan (bangga)..sampai tak terkejar, Alhamdulillah..dlu sangat risau if Luna tak seperti baby lain..Alhamdulillah dia normal walu beratnya sama seperti bayi 6bln. Terima kasih ya Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...