klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Thursday, January 20, 2011

Elle juga da daftar Heartbeat.my!


terima kasih pd ibuDalila @ Min sb kongsikan ya.
tuk blogger yang lain jom la berkongsi satu lagi ilmu mjana pendapatan sambil berblogging.

(Mamy: harus buat ya.sama2 kita mjana pendapatan sampingan sambil tulis cerita)

.

okey,

begini kisahnya..

.
perasan tak ramai da pasang heartbeat.my kat blog memasing?

sangat kiut ye bl cik.Pinky ini mnari2 d wall blog kita.

(read: cikPinky itu bukan cikPinky ksayangan Elle.cikPinky yg selalu Elle ceritakan itu ialah Miss World Vaio,okay!)

caranya sangat mudah, daftar seperti nuffnang juga tau, juga harus letak banner seperti nuffnang.

(yumy: hari tu kata nak letak. belum letak lagi kan. cuba ni lak)

.

begini,


1. daftar disini .

2. klik kat myHB Affiliate .

3. ambik kod banner kat "Get A Code" .

4. terpulanglah nak letak 1 atau 2 atau kesemua banner tu di blog anda, ble pilih nak melintang ke menegak ke atau ape2 aje , nak letak 2-3 banner pon bole .

5. ok tu aje. nak tgok clear gambar2 tuk, sila klik ye,so dapatlah membesar bagai Johan!

opssss..tp sebelum nak Klik2, kena letak iklan ni kat blog kita dlu tau,
nak tau caranya? okay mudah shj..

  • mula-mula klik 'DESIGN'

  • kemudian klik 'add gadget'

  • pilih 'html/JavaScript'

  • seterusnya, masuk kan code yang dperolehi d page heartbeat.my sebentar tadi,
  • pastu bole 'view blog' dan akan terbitlah iklan ni d blog kita ;)



pastu sama-sama la kita "klik2" yea.

****dan yang bestnye, iklan Heartbeat ni tak jejaskan status Gliterati kita kat Nuffnang.

3 comments:

Hidayati said...

Thanks for the info. Kalu Nuffnang tak marah ok gak tu.

Hidayati said...

Bonda, gambar Luna tersenarai tu dalam contest Happy Baby. Ni link nya:

http://ourdreamsoflifecontest.blogspot.com/2011/01/senarai-peserta-mengikut-kategori.html?showComment=1295540595866#c7744975119140506520

Luna dalam kategori 3A

ibuLuna @ de'Elle. said...

ok thnks mamy.
tp tk berjaya jdik top20 kn! sedey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...