klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Thursday, September 30, 2010

dsebalik kedukaan,

ramai kawan2 ibu yang da thu,
kdukaan kat keluarga ibu baru2 ni..
opsss sebenarnye kami tak sempat nak bduka pon..
kami terus terduga ngan kesihatan Luna lagik..
2mlm Luna xdpt tdo..agaknye penangan tumbuh gigi..
sedih lihat Luna tarik2 rambut tiapkali nangis..
penangan tumbuh gigi sulong..ahh
tak cukup ngan itu, Luna demam panas yang On-Off pl..
tengah malam je, panas naik mdadak..
yang kadang2 buat kami sakit hati, bl sampai kat emergency Room,
demam Luna surut..aduh! layanan dr Doctor dr HPS pon mengHampehkan..aduh..
bl kmi bgegas ke klinik Swasta pl, lain pl jawabnye..
"perut da bkuman..angin banyak kat perut..tekak bengkak..bla-bla-bla.."
aik napa kat HPS tdik tak pl dsebut semua2 ni..ringkas je dia gthu tdi..
"baby biasa ler demam sampai sminggu...nnti bl mata da naik kat atas,da kejang bru nak risau, bgegas ke sini.."
hah baik punya ayat kan,..huh!

blik je uma, Luna tlentok saje..esoknye badan Luna penuh ruam..
ahh demam CAMPAK pl..aduh..mcmn nak jage ni..kena jage diri, kena jaga LUna..adoh..banyak tul dugaan..

kmi ke Klinik lgi, confirm Luna kena demam Campak..takde ubat dbekalkan..just suh habiskan ubat demam & antibiotik yg sda ade..ubat2 lain stop kan aje..umur Luna yg baru 10mos tak layak minum ubat sbanyak tu..ahh..

pagi ni, Luna da nampak agak sehat..alhamdulillah..

pasal kedukaan ibu tu, ohh insyallah Allah akan bg ganti yang lain kan..
mana tau after 4years ni, dapat pl anak kembar 2..
oh teruja sungguh dapat kembar, lebih2 lagik bl baca cerita kat blog ni..
ahh sungguh teruja tau..

notanotibukulali: ibu g HPS tuk buat 'cuci', & doktor yg attend ibu kebetulan dotor yg sama 'buat kenyataan' kat Luna hri tu..tau dia ckp ape kat ibu? "biar turun sendiri, nt pas 2mgu g klinik swasta buat scan,kmdian minta surat refer ke HPS lgi, tgu appmnt lgi..sbb ble 'CUCI' 4bln lgi..sbb PENUH!"..aduh ade ke ptt!!

2 comments:

Lis N Wowo' said...

salam ibu Luna..Mummy Wowo' kat sini..agaknye blm rezeki nak dpt adik lagik kot kan..sy dlu miscarriage twice baru dpt Wowo'.1st time tu sakit sgt....3hari x ble bangun..Dktr kata,bg rahim rehat dlu baru rancang pregnant balik.4bln pastu,pregnant lagik..pun 'pergi' jua..sedihhhh sannngggat msa tu..Dktr kta jgn degil,bg rehat dlu rahim..dah 2 kali gugur..tapi,rezeki Allah nak bagi..Kali ke 3 baru dpt Wowo' yg mummy syg sangggattt...Smga Elle sabar dgn tahap kesihatan Luna mse tumbuh gigi nih..Slm syg tuk Luna dari Lis n Wowo'.

de' Elle said...

thanks mumy Wowo'..
doktor (swasta) elle suh rehat 6bln dlu..takpe la, ikut plan asal pon nk tgu Luna 2thn bru nak preknen smula,..tah tiba2 hri tu Elle nak sgt Luna dpt adik awal..ksian bl Luna main sorg2 klu dpt awal,ble didik Luna n adiknya cam kembar..tuh la maybe Allah nak Elle n en.ayah tumpukan dlu perhatian kat Luna..DIA sbaik2 perancang kan..insyallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...