klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Friday, February 4, 2011

SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !!

tika sedang berWindow shoping kt Jusco, dsapa oleh seseorang yg wajahnya cam-cam tak ingat.
oh, En Ben rupanya,

  • ikuti temubual Elle & En.Ben kejap tadik,..
    1. Kerjaya? Elle ialah PERMAISURIRUMAHTANGGA sepenuh masa & penjual baju kanak-kanak secara online (Sambilan).
    2. Usia blog? Mula berjinak2 bpindah ke blogspot pd July 2005 (sebelum tuh mnulis blog d Circles99 then tukar ke friendster), tp mula aktif mnulis sejak Dec 2010. So usia blog ni lebih kurang 5thn 6 bln [lebihkurang].
    3. Tujuan utama anda berblog? mulanya sekadar seperti mnulis diary secara online, hanya utk dtulis tp bukan d baca umum. bl start mjual secara online, Elle open to public sbb nak promote2 produk. Now, bila da create blogshop, blog ini masih dbuka utk umum tuk bertukar2 idea. seronok berforum tentang baby.
    4. Sumber insiprasi anda? tentu mereka2 yang sentiasa membaca blog ini, juga mereka berdua Ayah & cikLuna, yang sentiasa mberi idea2 tuk Elle terus mnulis.
    5. Blog yang senantiasa dalam kepala anda? tentu la blog Rombengan cikLuna. bole tbawak2 ke mimpi tau.
    6. Jika anda terpilih untuk berada dalam sesebuah majalah , siapakah blogger yang akan anda beritahu dahulu mengenainya? of course akan bkongsi berita ini pada HidayatiMohamed, terus ketuk kotak shoutbox dia (lam pd tuh terus tulis kat wall fb dia)..sangat2 teruja okay! [bln talmo sms, tp hp dia rosak kan..].
    7. Isu paling best pernah anda ceritakan dalam blog anda? tentu2 cerita patutlah ramai yang tak punya anak! bukan best sebenarnye, tp paling d minati oleh teman blogger,kerana ia mlibat isu anak & se*. tp entry ni cuma entry CopyPaste dr blog teman blogger. hasil ciptaan sendiri, tentu tentang JournalJourneycikLuna.
    8. Isu paling teruk anda dikritik dalam penulisan anda..Ceritakan bagaimana anda menanganinya.. sebenarnye, bertuah Elle, penulisan Elle tidak pernah d kutuk teruk, namun kerna mnulis tentang BABY DI CULIK (tolong sebarkan berita ini!) teruk tau Elle d kritik d fb. puas jugak Elle pertahankan diri, tp Elle admit ape yang d kata oleh mereka ada benarnya, sepatutnya Elle siasat lebih detail dlu.
    9. Jika anda sudah dikenali di dalam dunia blog, bagaimanakah caranya anda membantu blogger blogger baru? Elle memperkenalkan HidayatiMohamed (kakak ipar Elle), AlifPintar (adik Elle), dayangtuliscerita (anak buah Elle) & Pelangi dHatiku (teman sekolah dlu), so satu tanggungjawab utk menolong mereka bertapak, mulanya Elle akan buat entry utk mperkenal blog mereka pada umum. juga selitkan link mereka d fb Elle. Now, alhamdulillah, blog Hidayati, lebih glamour dr blog Elle. betulkan mamy?!
    10. Pesanan buat blogger blogger baru. Menulis lah dr hati. Insyallah yang membaca akan membaca hingga ke hati. tak usah mngejar follower, apa guna follower ramai andai mereka tidak mngikuti & membaca tulisan kita. dan please jangan copycat, kecuali ingin memanjang info (tolong give backlink kay).
berlanjutan juga soaljawab tadik lebih setengah jam, nasibaik anak Elle 'cikLuna' tak meragam sepanjang sessi soaljawab Elle & En.Ben tadik.'baik anak ibu'.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


tipu2x..ini interview tipu aje tau. sory ek mamy & ibuDalila.
nak join segmen ini? tekan-tekan sini!

6 comments:

Hidayati said...

Wah excitednye mamy baca n3 ni. Yang bestnya tu bonda jumpa En. Ben (idola ramai) & lepas tu boleh mention nam mamy kat dier. Ahhhh melayang-layang mamy dibuatnye. seronok sangat. Thank u very much. Blog mamy tak le glamour pon sekadar menulis dari hati. Love u very much.

ibu_Arifa said...

hui...bestnyer..siap jumpa dan wat interview lagi tuh... tabik!!!

[ibuLUNAZAHRA] said...

mamy & ibu: tu interview olok2 la..tuh sekadar nak join segmen baru En.BA

jom mamy & ibu,join sekali segmen tuh..

Sunah Mohammad said...

singgah dari segmen enchek Ben~ jemput ke blog saya~

www.sunahsukasakura.com :)

[ibuLUNAZAHRA] said...

terima kasih Sunah sudi singgah, nt Elle pintu Sunah pl yea,.

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blog abg ben;D

saya-pon-blogger-juga-saya-bangga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...