klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Thursday, January 27, 2011

patutlah ramai yang tak punya anak!

Nauzubillah
pd mereka yang sangat sibuk & takde masa urus anak,
serah semua pg babysitter.
mulai hari ini, insaf lah..jangan sampai begini jadinya anak kita.
.
dan pd yang MANDUL & takpunya anak, jangan terlalu mhukum diri,
selitkan rasa syukur, pd Allah,
sbbnya akan tlepas dr perasaan yg sangat meMUALkan ini.
Percaya lah, Allah sayang kamu!
.





.
rasa nak pitam aje bl bukak google reader tdik, ade 3 blog buat cerita yang sama.
rasa nak nangis pun ade.
tunjuk pd Ayah,
nasibaik Ayah kata "cuba tgok num plate lori tu, bukan Malaysia, Korea kot"
terus rasa sedikit tenteram,
walu nafas agak sesak.
.
spanjang hari ni rasa mood tak menentu aje.
sangat2 marah..tapi taktau marah pd sapa!
.
ni lah bl VCD lucah berleluasa.
internet pon banyak tunjuk.
isk,budak2 tu..uish tempat terbuka tu.
agaknye mereka taktau 'MENDE' yang mereka buat tu salah!

nak baca lebih detail, baca d Source asal ini!


belum daftar heartbeat?klik iklan kat bawah tuk mendaftar.
terima kasih.

7 comments:

. i n n z c h u b b y . said...

masha-allah...

budak2 kecik pun dah tau camne nak buat s** ni...

ibu bapa kena buat pemantauan terhadap anak2...

zaman skrg ni, memang lain macam sket...

budak skola pun dah advanced bab2 s** ni...

IbuAbang said...

sedihnya..budak2 tu tak tau apa..dia org cuma meniru apa yg depa tgk dan nampak..kesian pada generasi muda2 disebabkan jahiliahnya generasi sekarang....patut la kiamat semakin dekat..sebab manusia dah tak terkawal..anak2 kita ? ya allah..selamatkan lah anak2 kita dari kejahiliahan..

luf layd moon said...

kecian kn...diorang xde pendidikan moral....sedih bile anak2 y stil kecil n terbiar....

[ibuLUNAZAHRA] said...

to kawan2 ibu: itulah Elle rasa nak pitam sangat tadik..budak pompuan tu,alahai jadik mastermind kan..nampak mcm bru umur 4-6thn..
ibu2& ayah2, wlu laku kita halal..jgn la depan budak kecik ini,daya imaginasi mereka tinggi rupanya (mningatkan diri sendiri!)

Mama Kembar 3 said...

Ishh risau bila tgk benda camni, mintak dijauhkan lah daripada anak anak kita..

Hidayati said...

Adoi... mau pitam mamy tengok. Macam yang bonda cakap..., nak marah sangat ni...tapi tak tau nak marah siapa! Perbuatan budak2 tu seperti melihat anjing mengawan dijalanan (walau kemungkinan besar budak2 tu tak reti apa2)Tapi sebagai seorang ibu, TERASA AMAT TERPUKUL dek keruntuhan akhlak yang tak mengira usia. Nauzubillah.

[ibuLUNAZAHRA] said...

Mama Kembar 3 (3F)
- Amin. semoga anak2 kita, zuriat kita, anak2 kawan2 kita, anak2 kenalan kita, djauhkan daripada sebarang kejahatan sebegini. Ya Allah kami bmohon, AMin!

Mumy
- kerdil kan kita. terlalu kerdil, hingga rasa amarah itu ada..namun sekadar itu, kita tak mampu mngubah dunia..kita mampu mnolong mereka yang terlibat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...