klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Sunday, January 23, 2011

ayah da bhenti merokok. Alhamdulillah!

hri ni da 23 January 2011,
congak2 kasar da nak masuk 2 bulan ayah tak merokok.
.
tanganrokok
.
penghujung tahun 2009,
ayah tekad2 nak bhenti merokok.
bangganye ibu bukan kepalang,
siap war2 kat pamili lagi.
tak cukup ngan tu, siap tepek status kat facebook.
.
aii tak lama,
cukup seminggu, kami balik kg kat Melaka,
punah semua..ayah start mrokok balik bl da jumpa pakSu cikLuna,
lebih kerap, lebih tegar dr dlu.
.
lidirokok
.
hujung tahun 2010,
tiba2 ayah bhenti merokok.
da seminggu tak merokok, bru ayah bagitau.
time tuh ibu tak perasan sangat, sb hanya pikirkan cikLuna.
kebetulan, time tuh cikLuna admit kat KPMC.
.
minta2 la kali ini berjaya hingga akhirnya,
sekarang ni pon, ayah selalu cakap "apsal la dorg ni mbazir duit beli rokok, rokok satu kotak rm10, mahal tu, beli coklat tuk anak i lagi kenyang".
haaha, bl ayah kuarkan ayat macam ni, sekarang..
ibu rasa nak gelakkan ayah je,
dlu bl ibu bgthu rokok tu mahal,
ayah buat dek aje,
siap beli rokok kat Bali lagi,
murah RM90 je satu carton kata ayah.
uih!
..
bersyukur sangat2,
klu dlu puas ibu pujuk/paksa ayah behenti merokok tuk ibu,
akhirnya ayah mengalah sendiri sbb kesihatan cikLuna,
ye lah sapa tak sayang anak oii!

kamu sayang cikLuna?
naaaa klik la kat sini
nanti bole beli hadiah tuk cikLuna.

2 comments:

dilazfamily said...

Dahsyatkan akibat merokok nie.
alhamdulillah dan tahniah buat suami Elle. janganlah merokok lagi.bahaya kan

[ibuLUNAZAHRA] said...

dilaz: terima kasih sudi singgah.
ya betul, skrg ni ayah kata, bl nak sedut je rokok, rasa sakit dada..terHidu asap rokok orglain,kepala sakit smacam..aiii ayah bru rasa 2 bulan da mngeluh, ibu da hidup 2 tahun ngan ayah, bayangkan la seksanye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...