klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Thursday, May 13, 2010

nenen oh nenen.

:), Elle nak minta ptolongan mommies..
utk info, Luna ni full breastfeding..
Alhamdulillah..da 6 bulan usia Luna,
mslhnye skrg, Elle da nk kembali bkeje..
& Luna pl refused tuk nyusu botol..
ade org kata maybe sbb teats..
so nk minta cadangan kat mommies2 la..
brand teats & mna nk dptkn teats tsebut..
Elle da cuba NUK, MAM, AVENt tapi sma juga..
Luna ttp
mnolak..
yang serong, yg magic cup..heemm ttp xjalan..
FM - EBM semua Luna xnak..
& bgayut aje la :)
any ideas mommies??
.
.
.
.
.



ni Aleesya, baby Zee (regular customer Elle)
comel kan Aleesya :)
thanks yea..gembira sgt tengok Aleesya pakai baju ni :)
.
.
.

& ini lak Luna :)
dgn bju yg hampir sama tp bbeza :)

4 comments:

NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF said...

salam elle, saya terpaksa mula bekerja masa iman umur 2bulan lg.tp alhamdulillah, dr lahir lahir sampai sekarang (4bulan) iman hanya BF shj.gigih saya memerah utk buk bekal iman di rumah pengasuh.
minggu pertama nangis jg iman taknak puting botol...tp skrg dah ok sikit walaupun bb sitter ckp iman ni nyusu utk alas perut saja.iman tetap sabar tunggu direct BF dgn umminya.

ada kwn doktor, dia ckp lg baik bb bg guna CUP bg dihujung bibir kanan atau kiri.
tp luna dah 6 bulan kan...rasanya pakai cawan pun ok....

just try kan....lg cerita di blog saya :
keranakitahambanya.blogspot.com

cicakuben said...

elle risau Luna xkenyang bl mnum susu pakai CUP..lgpon Luna ni kelam-kabut sket orgnye..hri tu Luna batuk,sb idung sumbat..yeap,Luna bnapas ikut mulut,so tekak kering & batuk..elle belikn air mineral,Luna mcm paham air tu tuk dia,kelam-kabut dia minta dsuapkn..& tsedak..tu elle risau,if Luna mnum pakai CUP then xkenyang..kesian pengasuh,lagi kesian Luna kan..

lg satu,Luna mmilih shrinks..3ml punya Luna xsuka,dia tetap nk pakai 1ml wlu mkn cereal..klu x Luna tsedak..or mnyembur..or mleleh aje kat tepi bibir dia..sedihnyee..hatta kena mkan ubat tuk sukatan 3ml pon Luna pakai 1ml,so kena la buat 3x..

elle tpikir,ade ka pengasuh yg sabar suapkn Luna makan/minum susu guna shrinks??

& hubby suh sabar lgi,jgn keje dlu shngga Luna da bole mnyusu botol..tp dr skrg kna try & error jugak kn..

so Mommies,please bg cdgn..

& terima kasih Normi.. :)
i'll try,thanks a lots ya :)

Mummy Wowo'@Lis said...

my kazen pun prblm mcm ni gak..baby refused semua jnis puting but,tak mau putus asa pnya pasal..beli puting yg mcm cup,putingnya leper je.tapi bukan jenis teats.mcm utk cup,wrna putih.nanti Lis carikan kat blog mne ada contoh nya.1st day pakai puting tu,terus baby tu berenti BF.Lis takde plak problem mcm ni coz Lis SUKA stay kat umah,hehe..so,baby blh BF smpi dia brhnti sndiri..

de' Elle said...

ok mummy Wowo..
magic cup kn?
elle da cube..avent punya magic cup..
tp xjln jugak..klu air suam tu ble la..tu pon isap je..then buang..jd main geget je la..heeehheee
anyway thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...