klik-klik! Agar ku Jadik berUang seperti kamu!

ceritera luna, luna &ayahu


WE LOVE. WE CARE. WE RESPECT EACH OTHER

belum daftar heartbeat.my?taktau bagaimana?
ini ada
toturialnye.

Tuesday, July 28, 2009

hanya tentang aku,

Hari ni da hampir genap 3mgu aku jdik pnganggur...mula2 duk uma, aku rs mcm nk gila je..wlupun bkn seorg yg bgelar workholic, aku bkn lh seorg yg suka bgoyang kaki...bg aku keje hrus dsiapkn on-time atau lbih cepat..hurms itulh aku!!!
Stlh 3mgu, aku bgai sda bisa mbiasakn dri...tdk lgik bsrabut dhntui mimpi2 ngeri tdk kira ddlm tdo atau smsa jaga...alhmdulillah..trima kasi ibu, yg byk mjaga & mnemankn aku spnjg 2mgu ni...




Rutin hdup msi spt biasa, bgun tdo seawal c kecik Rojui bngun...klu sblm ni hanya c kecik ini mnemani ku d uma, skrg btmbh lg ngn kakak2nya...haahaa aku mcari ketenangan dgn mjdi bbystter...& Alif jga ade dcni...bmcm2 karenah lh d uma ku...kkdg ade yg mdtgkn kjgkelen...



Smlm 27hbJuly...hby temankn aku bt medical checkup..sda 2x aku skip bt susulan...hurms, smmgnya bkn ssuatu yg dsngjakn...kata doc,kami bakal dpt bby girl...alhmdulillah,aku trima sj,asalkn bby yg bkl lahir,sehat & smpurna...lg kata doc, bby yg bkl lhir klhtan tgi hggakn doc xble print out hsil scan mcm sblm ni..sdkit tkilan dctu...berat bby skrg da cecah 800grm..wah berat jugak tuh..pnmbahan berat bby msi tkawal & mbransangkn kta doc..aku lihat Ajibun tsenyum lebar..skurg2nya,mgubat kkcawaan nya sbntar td...alhmdulillah sukur pd Allah swt...



Tp sdkit mnakutkn bl doc bgthu yg berat bdn ku tiada lgsug pngktn spjng 3bln ni..stil 61kg...aku prasan suma tuh, tp kata Ajibun aku smakin gemok skrg...ntahla, yg pasT smmgnya perut ku smkin buncit hri dmi hri...



Cukup apdat tuk itu...sbnrnya td bkn ini prkra pokok yg aku nk tulis, tuh skdr pbuka bcara pd sbuah blog yg sda lma sepi...knunnya td mhu mbersihkn crita2 lapuk yg sda bsawang..tp sblum itu aku trima msg yg mmg slma ni rjin mngujungi ku...ya, dlu mmg msg ini yg ku tgu..bkn sesapa,skdr teman yg sma2 mngejar impian suatu ktika dlu..yg sma2 mjayakn FirstLove ku....
Katanya d dlm msg e2,dia sda hmpir bjaya...tiens yg di ikutinya mmgkinkn nya mnjadi kaya...jka dlu aku yg mgajaknya, & dtolak mentah2 kini dia pl yg mngajak ku..bkn aku xmhu..tp keadaan tdk mgizinkn ku...



Katanya lgi..income bulanan nya smkin mngkat....& lg stiap bln ade sj trip keluar ngara..alhmdllah,sukur...nmpk sda hsil usahanya yg blum pun sthun e2...mmg dr segi itu aku klah..mmg kkg skit juga aT aku bl aku trus mdngr celotehnya..ya lah aku tdk punya apa...mkin mrosot lg ada lh..jk dlu aku ada FirstLove, kmudian jatuh..aku mkn gji pl, wlu tdk byk dpt sdkit mgubat rs kkrgn..tp kni, aku tdk punya krjya tuk d bggakn..sguh jauh dr nya..usah lh dbndingkn...



Tp dlm hal lain aku hrus bbgga...wlu blm sthun usia pkhwinan aku...aku sda hmpr ke mtlamat rmhtga dbina..aku bakal jd seorg ibu...btuah kan aku..tp tdk dia, wlu sda hmpir 4thn hdup sbgi istri,blm ada tanda bkl mnimang chya mata..blm rzki katanya...ya, aku pun mgkin blm brezeki tuk jdik org kaya spt nya..mgkin dcni kkrgn ku ada klbhn nya...sukur lg pd yg Esa..bgtu besar ZAT nya pd kmi...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...